images (6).jpgimages (9).jpgimages (3).jpgimages (2).jpgimages (7).jpgimages (8).jpgimages (1).jpgimages (5).jpgimages (4).jpgΑντίγραφο από find the word1.jpg

Θέματα Μαθηματικών Γενικής και Κατεύθυνσης 2017

Με τα σημερινά θέματα των μαθηματικών γενικής κλείνει η χρονιά όσον αφορά τα μαθηματικά. Μπορείτε να δείτε παρακάτω τα θέματα τόσο σε γενικής όσο και σε κατεύθυνσης. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τα μαθηματικά κατεύθυνσης, το επίπεδο δυσκολίας στα μαθηματικά γενικής κατέβηκε αρκετά. Όπως και να έχει, καλά αποτελέσματα σε όλους και μια συμβουλή: Για όσους δεν κατάφεραν αυτό που ήθελαν στις πανελλήνιες να μην το πέρνουν βαραίως. Δεν τελείωσαν όλα. Αντιθέτως τώρα αρχίζουν. 


Περισσότερα...

Θέματα Μαθηματικών Γενικής και προτεινόμενες λύσεις

 

Δώθηκαν στην δημοσιότητα τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές σήμερα στα Μαθηματικά Γενικής παιδείας. Δείτε τα καθώς και τις προτεινόμενες λύσεις. Το Mymathimatikos εύχεται καλά αποτελέσματα σε όλους τους συμμετόχοντες. 

 


Περισσότερα...

Θεωρία στις συναρτήσεις

Πολύ συχνά συναντούμε μαθητές να χάνουν μόρια στην θεωρία. Στα σωστά - λάθος αλλά και στα υπόλοιπα. Γι αυτό σήμερα δίνουμε την θωρία που αφορά τις συναρτήσεις συνοπτικά ώστε να είναι εύκολη μια επανάληψη. Το βασικό στοιχείο όπου δυστυχώς δεν δίνουν βάρος οι μαθητές...


Περισσότερα...

Θέματα και λύσεις πανελληνίων μαθηματικών γενικής 2013 (Ανανεωμένο)

Δίνουμε τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές στα μαθηματικά γενικής σήμερα (20/5). Γενικά μπορούν να θεωρηθούν απαιτητικά ως επίπεδο. Ίσως μετά τα εύκολα θέματα στην Έκθεση να ήταν αναμενόμενο να ανέβει λίγο το επίπεδο. 


Περισσότερα...

Σχέσεις εκθετικής συνάρτησης και παραγώγου

Οι μαθητές που έχουν επιλέξει τα μαθηματικά γενικής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι απο τεχνολογική-θετική κατεύθυνση ώστε να έχουν μια ευχαίρια στις παραγωντοποιήσεις. Θα δούμε έδω πως αποδεικνύω σχέσεις με την εκθετική συνάρτηση και την παράγωγο της.


Περισσότερα...

Ανισότητες στην Γενική Παιδεία

Θα δούμε σήμερα πως θα δουλεύω ανισότητες σε ασκήσεις της Γ Λυκείου. Μπορεί οι μαθητές της κατεύθυνσης να γνωρίζουν πληθώρα ανισοτικών σχέσεων όμως εδώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Και στην δοθήσα ύλη δεν υπάρχει κάποιος τύπος με ανίσωση. Τι κάνουμε;Περισσότερα...

Εφαπτομένη συνάρτησης

Στην τρίτη λυκείου και συγκεκριμένα  στα μαθηματικά της γενικής παιδείας οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά. Μπορεί για τα παιδιά που είναι στην θετική-τεχνολογική κατεύθυνση να φαίνονται εύκολα πράγματα αλλά βλέπουμε πολλά λάθη και εκεί. Γιατί εκεί είναι η "απάτη". Θεωρούνται προφανή και λύνουμε έτσι "ελαφρά την καρδία". Θα δούμε εδώ δύο παραδείγματα όπου η εκφώνηση μας λύνει την άσκηση αρκεί να διαβάσουμε προσεκτικά.


 

Περισσότερα...