Αντίγραφο από find the word1.jpgimages (9).jpgimages (5).jpgimages (1).jpgimages (8).jpgimages (7).jpgimages (2).jpgimages (4).jpgimages (6).jpgimages (3).jpg

Επαναληπτικές έννοιες

Ένα βασικό εμπόδιο που συναντούν οι μαθητές της Β Λυκείου στην γεωμετρία έχει να κάνει με τις έννοιες και τα θεωρήματα της προηγούμενης χρονιάς. Δίνουμε ένα αρχικό φυλλάδιο για τις γωνίες που θα μας χρειαστούν συχνότατα μέσα στην χρονία. 

 


Περισσότερα...

Σχέσεις εμβαδού τριγώνου

Στην γεωμετρία ανά τα χρόνια έχουμε δεί πάρα πολλές σχέσεις που να αφορούν το εμβαδό ενός τριγώνου και με τι μπορεί αυτό να εκφραστεί. Μια ακόμα θα δούμε εδώ χρησιμοποιώντας και τον τύπο του εμβαδού και άλλα στοιχεία. Θυμίζουμε τον συμβολισμό (  ) που αντιστοιχεί στο εμβαδό.

 

 


Περισσότερα...

Διάμεσοι τριγώνου

Θα δούμε τώρα ένα θέμα που αφορά τις διαμέσους ενός ορθογωνίου τριγώνου. Θα δούμε ότι είναι κάτι το απλό και θα χρησιμοποιήσουμε μόνο γνώσεις προηγουμένων τάξεων. Και εδώ όμως πρέπει να προσέξουμε ποιο είναι το ζητούμενο ώστε να μην "χάσουμε τον δρόμο" μας.  


 

Περισσότερα...

Τριχοτόμηση διαγωνίου

Πολύ απλή εφαρμογή για να ξεκινάμε απο τα "χαλαρά" της γεωμετρίας καθ'οτι ίσως είναι το μάθημα που μας φοβίζει περισσότερο απο όλα. Γι αυτό και πρέπει να του πάρουμε την ψυχολογία. Μια σωστή σειρά χρειαζόμαστε πάντα για να καταλήψουμε στο ζητούμενο.


 

Περισσότερα...

Γεωμετρία Β Λυκείου

Για να μην τα δίνουμε όλα έτοιμα θα παραθέτουμε μερικά θέματα για να προσπαθήσετε μόνοι και μετά απο λίγες μέρες θα δίνουμε απάντηση. Έτσι λοιπόν στο πρώτο θέμα αυτής της κατηγορίας σας δίνουμε λίγο χρόνο να το δουλέψετε και αν χρειαστείτε βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας....


 

Περισσότερα...