Αντίγραφο από find the word1.jpgimages (5).jpgimages (3).jpgimages (8).jpgimages (4).jpgimages (9).jpgimages (7).jpgimages (2).jpgimages (1).jpgimages (6).jpg

Ενδεχόμενα

Συνεχίζοντας το νέο υλικό δίνουμε σήμερα για τους μαθητές της Α λυκείου ένα φυλλάδιο στα ενδεχόμενα. Μαθαίνοντας καλά τις πράξεις των ενδεχομένων δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στην κατανόηση των πιθανοτήτων όποιο σύνολο και αν μας δώσουν . 


Περισσότερα...

Σύνολα Α Λυκείου

Με τις διαδοχικές αλλαγές των βιβλίων αλλά και της ύλης έχουν εμφανιστεί κάποια παράδοξα. Όπως το ότι οι Πιθανότητες διδάσκονται και στην Α Λυκείου και στην Στατιστική της Γ ως ακριβώς ίδιο κεφάλαιο. Γι αυτό και θέλει και προσοχή απο τους μικρούς φίλους. Ας ξεκινήσουμε με τα σύνολα και τις ιδιότητες τους.

 


Περισσότερα...

Εξισώσεις - Ανισώσεις απολύτων: Μεθοδολογία

Επειδή ίσως είναι ότι πιο δύσκολο θα δούμε στην Α λυκείου παρότι έχουμε δει ασκήσεις καλύτερα να δώσουμε για βοήθεια ένα φυλλάδιο με την μεθοδολογία για το πώς λύνω ανισώσεις και εξισώσεις συνδιασμένα με απόλυτα. Δίνουμε και ασκήσεις για εξάσκηση.


Περισσότερα...

Ανισώσεις: Ορισμοί και ερωτήματα

Πολλές φορές τυχαίνει να μπερδεύουμε την θεωρία και να είμαστε ανάμεσα σε δύο πιθανές αλλά αντίθετες λύσεις. Ειδικά σε κομμάτια που μοιάζουν, όπως για παράδειγμα λύνωντας ανισώσεις με απόλυτα όπου το < και το > έχουν αντίθετο τρόπο λύσης. Τι κάνω τότε;


 

Περισσότερα...

Ανισώσεις με απόλυτα

Έχουμε δει ήδη ασκήσεις με απόλυτα και ασκήσεις με ανισώσεις. Τώρα θα τα συνδυάσουμε σε μία άσκηση. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο αφού κάθε συνδυαστική άσκηση θεωρείτε πιο υψηλού επιπέδου αλλά όπως στις περισσότερες περιπτώσεις έτσι και εδώ το κάθε κομμάτι το δουλεύω ξεχωριστά.

 


 

Περισσότερα...

Ιδιότητες ριζών

Έχουμε μιλήσει ξανά για τις ρίζες, οι οποίες όμως έχουν πολλά κόλπα που θα βλέπουμε ένα ένα. Στο κομμάτι αυτό θα δούμε πως θα λύνω όταν έχω ρίζες στον παρονομαστή. Είτε μόνες είτε σε παράσταση με κάτι άλλο. Θα δούμε όμως και κάτι άλλο. Δεν είμαστε ποτέ υποχρεωμένοι στα μαθηματικά να πετύχουμε με την πρώτη τον τρόπο που θα λύσουμε. Διαβάστε και θα καταλάβετε τι εννούμε. 

 


 

Περισσότερα...

Παραμετρικές εξισώσεις

 

Σε αυτό το άρθρο θα δώσουμε δύο πολύ ωραίες ασκήσεις που αφορούν εξισώσεις. Όχι όμως με την τυπική τους μορφή αλλά παραμετρικές εξισώσεις με δοθέν άγνωστο λ όπου θα τις συσχετίσουμε με τους τύπους του Vieta.  Πολύ προσοχή λοιπόν...


 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Σύνολα
  2. Ανισώσεις