images (4).jpgimages (2).jpgimages (7).jpgimages (6).jpgimages (5).jpgimages (9).jpgimages (8).jpgimages (1).jpgΑντίγραφο από find the word1.jpgimages (3).jpg

Σωστή επιλογή εταιρίας ΤΑΞΙ

Συχνά ερωτούν οι μαθητές: "Που μου χρειάζεται εμένα αυτό;". Καλό είναι να υπάρχουν παραδείγματα απο την καθημερινή ζωή. Με αφορμή μια πραγματική κατάσταση δημιουργήσαμε μια άσκηση που απευθύνεται σε μαθητές Β Γυμνασίου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επαναληπτική άσκηση αφού εμπεριέχει πολλά στοιχεία απο την ύλη της χρονιάς. 

 


 

Περισσότερα...

Επίλυση τύπων

Ένα ασαφές κομμάτι που αντιμετωπίζουν συχνά οι μαθητές είναι η επίλυση τύπων. Αντικείμενο που χρειάζεται και σε άλλες επιστήμες όπως η φυσική. Απομονώνοντας τον άγνωστο που θέλουμε μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πλέον αριθμητική παράσταση αντί για εξίσωση. 


Περισσότερα...

Πρωτοβάθμιες εξισώσεις

Ένα απο τα πιο σημαντικά αντικείμενα που θα ασχοληθούν οι μικροί μας φίλοι στην Β Γυμνασίου είναι οι εξισώσεις. Και αυτο γιατί απο την στιγμή που θα τις διδαχθούν μέχρι και να τελειώσουν τα σχολικά χρόνια (ίσως και τα πανεπιστημιακά) ,θα τις χρησιμοποιούν. Τους δίνουμε λοιπόν το κατάλληλο υλικό ώστε να τις κατανοήσουν πλήρως απο νωρίς . 


Περισσότερα...

Αλγεβρικές παραστάσεις - Επαναληψη

Προτού οι μαθητές ξεκινήσουν να δουλεύουν τις πρωτοβάθμιες εξισώσεις πρέπει πρώτα να κάνουμε μια μικρή επανάληψη στις αριθμητικές και τις αλγεβρικές παραστάσεις. Πως τις δουλεύω, τι είναι και που θα μου χρειαστούν παρακάτω... Για πάμε να δούμε... 

 

 


Περισσότερα...

Πυθαγόρειο Θεώρημα

Ίσως το σημαντικότερο κομμάτι που θα διδαχθούν οι μαθητές μας στην Β γυμνασίου. Το Πυθαγόρειο θεώρημα. Πολυσυζητημένο, πολυαποδεδειγμένο (υπάρχουν πάνω απο 365  διαφορετικές αποδείξεις) και κομμάτι μαθηματικών που έχει ταλαιπωρήσει πολλούς μαθητές. Θα δούμε εδώ ένα παράδειγμα για μια πρώτη γνωριμία θεωρίας και πράξης


 

Περισσότερα...

Διανύσματα

Στο κομμάτι αυτό θα δούμε κάποια ερωτήματα σχετικά με τα διανύσματα.  Μπορεί οι μικροί μας φίλοι να έχουν ακούσει, οτι διανύσματα θα έχουν στην ύλη τους και στην β λυκείου αλλά προφανώς και θα είναι σε πιο δύσκολο επίπεδο. Εδώ θα αρχίσουμε να τα δουλεύουμε σε ένα πρώτο επίπεδο για να μην συναντήσουμε δυσκολίες μετά. 


 

Περισσότερα...

Γραφικές παραστάσεις συναρτήσεων

 

Στο άρθρο αυτό θα ρίξουμε μια πρώτη ματιά πάνω στις γραφικές παραστάσεις των συναρτήσεων.  Στο μέλλον θα μας απασχολήσουν πολύ αφού όπως λένε και οι παλαιότεροι "ένα σωστό σχήμα μας λύνει τα χέρια".  Προσοχή σε ποιά χ ορίζεται η συνάρτησή μου και πόσα σημεία χρειάζομαι για να είμαι επαρκής ως προς το σχήμα. 

Περισσότερα...